Bel me terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gasverpakken / MAP

De verpakking heeft effect op de kwaliteit van het product. Een slimme verpakking biedt de mogelijkheid om de houdbaarheid sterk te verlengen. De gasverhouding van gasverpakte producten is mede bepalend voor de kleur en houdbaarheid van producten. Zo kan een juiste samenstelling de kleur van rood vlees aanzienlijk aantrekkelijker maken door de af- of juist aanwezigheid van zuurstof. Daarnaast heeft koolstofdioxide een remmend effect op de groei van diverse micro-organismen.

Door gebruik van een voor uw product optimale gasverhouding zijn grote stappen te maken in het verlengen van de houdbaarheid van uw product. De mogelijkheden van gasverpakken zijn vaak groter dan u denkt. Toevoegen van zuurstof, koolstofdioxide of stikstof in de verpakking kan de houdbaarheid in sommige gevallen wel met enkele dagen verlengen. Daarentegen kan een foutieve gassamenstelling de houdbaarheid van uw product verkorten.

De aanwezigheid van verschillende (verse) producten in één verpakking maakt het er niet eenvoudiger op. Onze experts kunnen u helpen bij het uitvoeren van onderzoeken om de ideale gassamenstelling te bepalen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.