Bel me terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Houdbaarheidsonderzoek

Om de houdbaarheid te bepalen voeren wij houdbaarheidsonderzoek uit. De producten worden daarbij niet alleen microbiologisch, maar ook sensorisch onderzocht. Aan de hand van de behaalde resultaten geven wij u een advies voor de houdbaarheid. Tevens kunnen wij u adviseren omtrent mogelijkheden voor houdbaarheidsverlenging. Een eenvoudige aanpassing van het productieproces of de productsamenstelling kan tot verrassende resultaten leiden.

Waarom houdbaarheidsonderzoek?

De houdbaarheidsdatum op producten geeft consumenten de zekerheid dat het product tot die datum veilig en van goede kwaliteit is. Een houdbaarheidsonderzoek van MicroCare geeft u de juiste informatie zodat u de consumenten een veilig en goed product aan kunt bieden.

Er zijn vele soorten houdbaarheidsonderzoeken mogelijk. Bijvoorbeeld enkel microbiologisch onderzoek aan het begin en einde van de houdbaarheid, bijvoorbeeld via een challengetest. Daarnaast kunnen we ook variabelen inbouwen zoals temperatuur of kunnen we microbiologisch en sensorisch onderzoek combineren. Tevens is het mogelijk om diverse producten of processen te vergelijken. Neem contact met ons op om uw ideeën te bespreken zodat we het voor u optimale onderzoek kunnen uitvoeren.

Meer informatie? Lees dan ons informatieblad De houdbaarheid van levensmiddelen.