Bel me terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Etikettering

etikettering 1169/2011 De EG-verordening 1169/2011 stelt een groot geheel aan regels omtrent etikettering van producten vast. Onze medewerkers kennen deze en andere verwante wetgeving omtrent etikettering.

Voor de juiste declaratie op etiketten brengen we de aanwezige voedingsstoffen van uw producten in kaart en bepalen de voedingswaarde. Deze worden, samen met de samenstelling van het product, vermeld op het etiket van de verpakking.

Etiketteren volgens wetgeving

Aan de hand van onze verkregen voedingswaarde en samenstelling kunt u uw producten duidelijk en volledig etiketteren conform de wettelijke voorschriften zoals deze staan in verordening (EU) Nr. 1169/2011. Het vermelden van gezondheidsclaims en allergenen is aan regels gebonden, volgens respectievelijk Verordening (EG) nr. 1924/2006 en 1169/2011.

Normec Label & Specifications

Onderzoek wijst uit dat een groot deel van de etiketten niet aan de eisen voldoen. Via Normec Foodcare hebben wij een samenwerking met Normec Label & Specifications. Zij hebben deskundigen in huis die uw etiketten of die van uw leveranciers op afstand kunnen beoordelen via check uw etiket.

Heeft u liever iemand tijdelijk in dienst? Bekijk dan de mogelijkheden voor flexibele inzet van etiketteringsspecialisten. Dat voorkomt problemen met uw klant en met de NVWA.

Vraag de prijs aan voor check uw etiket via het contactformulier of neem contact op met Normec Label & Specifications voor een vrijblijvend gesprek of bel gratis naar 0800 – 252 27 37.