Bel me terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Drinkwateronderzoek

Drinkwater dient volgens de wetgeving 98/83/EG aan meerdere criteria te voldoen, om geschikt te zijn voor gebruik in de levensmiddelenindustrie. Onder drinkwater wordt verstaan al het water dat direct geschikt is voor menselijke consumptie. Hieronder valt dus drinkwater, gedesinfecteerd zwembadwater en gezuiverd water (afkomstig uit een waterzuiveringsinstallatie).

Drinkwateronderzoek dient regelmatig uitgevoerd te worden om de kwaliteit van het drinkwater te waarborgen. In ons standaard drinkwaterpakket kunnen wij uw drinkwater conform de wetgeving 98/93/EG op onderstaande microbiologische parameters onderzoeken:

  • E. coli en coliformen volgens de ISO 9308-1
  • Het kiemgetal bij 22˚C / 36˚C volgens de ISO 6222
  • Enterococcen volgens de ISO 7899-2

Regelmatig drinkwateronderzoek

MicroCare kan voor u onderzoeken of de kwaliteit van uw drinkwater voldoet aan de wetgeving 98/83/EG. De aanwezigheid van bijvoorbeeld E. coli kan duiden op fecale verontreiniging. Dit kan ziektes veroorzaken bij mensen als de bacterie te laat wordt opgemerkt. Daarom is regelmatig drinkwateronderzoek van groot belang. U kunt hiermee voorkomen dat mensen ziek worden.

Microcare beschikt over speciale monsterpotten voor deze analyses, deze kunt u bij ons aanvragen. Bij monsterneming is het belangrijk dat de monsterpotten volledig gevuld worden en koel bewaard worden bij een temperatuur < 7 °C. Hierdoor wordt de kwaliteit van het monster gewaarborgd en zijn de resultaten van het onderzoek betrouwbaar. Tevens dient een watermonster, afhankelijk van de analyse, binnen 6-18 uur na monstername op het laboratorium in behandeling te worden genomen. Het is daarom belangrijk om de monstername van tevoren goed af te stemmen.

Analyses van uw overige watermonsters

Ook uw overige watermonstermonsters kunnen wij analyseren op verschillende microbiologische parameters. Met overige watermonsters bedoelen wij onder andere proceswater maar ook afvalwater. Deze watermonsters kunnen wij testen op kiemgetal, E-coli, coliformen, clostridium perfringens en enterococcen. Deze analyses worden allen onder accreditatie uitgevoerd.

Meer informatie over drinkwateronderzoek 

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten over drinkwateronderzoek. Onze specialisten staan u graag te woord en zijn erg flexibel.

Wenst u meer informatie of wilt u een afspraak maken? U kunt altijd contact met ons opnemen door het contactformulier in te vullen.