Bel me terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Microbiologisch onderzoek levensmiddelen

Voor microbiologisch onderzoek naar alle soorten levensmiddelen kunt u bij ons terecht. We onderzoeken onder andere pluimvee, vlees, fruit, groentes, bakkerijproducten, diervoeder en zuivel. Bovendien kunnen we ook diverse andere types producten analyseren. Wij weten welke analyses voor u van belang zijn en adviseren u welke onderzoeken u uit moet voeren. Daarin nemen wij ook de wettelijke verplichtingen en voor u relevante parameters mee. Bijvoorbeeld in het maken van een monitoringsplan.

Microbiologisch onderzoek volgens ISO-normen

Het merendeel van ons microbiologisch onderzoek naar levensmiddelen wordt onder accreditatie volgens NEN-EN-ISO/IEC 17025 uitgevoerd (voor een overzicht, zie scope L509 op de website van de RvA). Dit zijn internationaal gestandaardiseerde normen, zodat u er altijd van op aan kunt dat uw analyses kwalitatief worden verricht. Daarnaast is het voor sommige analyses mogelijk dat u binnen 24 uur na afronding van het onderzoek de resultaten online al kunt inzien.

Het merendeel van onze microbiologische onderzoeken is geaccrediteerd door de RvA (voor een overzicht, zie scope L509 op de website van de RvA). Bekijk hieronder enkele van onze onderzoeken:

Algemene indicatoren:

  • (An)aëroob sporenvormers
  • Enterobacteriaceae
  • Gisten en schimmels
  • Melkzuurbacteriën
  • Pseudomonas

Pathogenen:

  • Clostridium perfringens
  • Staphylococcus aureus
  • Listeria monocytogenes & spp
  • Clostridium perfringens
  • Cronobacter sakazakii

Wateronderzoek:

  • Kiemgetal
  • Enterococcen
  • Coliformen
  • Clostridium perfringens
  • E. coli

Mocht het zo zijn dat uw gewenste microbiologische onderzoek er niet tussenstaat, neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag, want we denken in oplossingen en zijn 100% servicegericht.

Wenst u meer informatie of wilt u een afspraak maken? U kunt altijd contact met ons opnemen door het contactformulier in te vullen.