Bel me terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Microbiologische criteria levensmiddelen

We kunnen u bij MicroCare persoonlijk adviseren over de microbiologische criteria voor levensmiddelen. Er zijn vier hoofdzaken waar u als bedrijf wettelijk aan dient te voldoen. Wilt u geadviseerd worden over de microbiologische criteria voor levensmiddelen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Door onze expertise zijn we uitermate geschikt om maatwerk te verrichten voor iedereen in de foodindustrie.

HACCP-beginselen

Het eerste microbiologische criterium van de vier criteria voor levensmiddelen, is de validatie of verificatie van de HACCP-beginselen die gebaseerd zijn op procedures en goede hygiënepraktijken. Aan de hand van een risicobeoordeling kunnen we u helpen met het opzetten van het microbiologische controleprogramma.

Microbiologische onderzoeken

Het tweede van de vier criteria voor levensmiddelen is het uitvoeren van microbiologisch onderzoek naar de uitgroei van pathogene micro-organismen. Listeria monocytogenes is het micro-organisme dat extra aandacht verdient tijdens het microbiologische onderzoek naar levensmiddelen.

Pathogene micro-organismen

Elk bedrijf dient zich te houden aan het microbiologische criterium aangaande de aanwezigheid van pathogene micro-organismen. Het is uitermate van belang dat het product binnen de geldende criteria valt. Want anders worden de levensmiddelen als schadelijk voor de volksgezondheid ervaren. Het gevolg is dat er extra behandelingen nodig zijn. In het ergste geval dienen de levensmiddelen uit de handel te worden genomen.

Hygiënisch proces voor levensmiddelen

Het laatste criterium behelst de microbiologische hygiënecriteria gedurende het proces. Dit is er om na te gaan of het productieproces volledig onder controle is. Mocht het onverhoopt anders blijken te zijn, dan dient het proces aangepast te worden zodat het wel voldoet aan de gestelde microbiologische criteria voor levensmiddelen.

Betrouwbaar advies 

Bij MicroCare krijgt u betrouwbaar advies over de microbiologische criteria voor levensmiddelen. U kunt gerust contact met ons opnemen voor meer informatie over de criteria en wat er allemaal bij komt kijken. Onze laboranten en levensmiddelentechnologen staan altijd voor u klaar.

Wenst u meer informatie of wilt u een afspraak maken? U kunt altijd contact met ons opnemen door het contactformulier in te vullen.