Bel me terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Normec Foodcare

MicroCare is onderdeel van Normec Foodcare (voorheen Care for Food Group). Hoewel wij volledig zelfstandig werken zijn er nauwe relaties met onze zusterbedrijven Bureau voor Kwaliteitszorg (BK)CareNet Online QA SoftwareProfessionals in Food, Normec Label & Specifications en Normec Sensory.

BK is een vooraanstaande en landelijk georiënteerde dienstverlener in kwaliteit en voedselveiligheid in de levensmiddelenindustrie. Hierdoor hebben wij alle kennis over bijvoorbeeld HACCP, BRC, FSCC 22000 of IFS binnen handbereik. Ook wanneer het gaat om specifieke vragen. CareNet biedt geautomatiseerde QA-oplossingen aan voor het optimaliseren van het kwaliteitsbeheerssysteem en opent mogelijkheden op het gebied van digitalisering van inspecties. Professionals in Food is een recruitmentbureau voor kwaliteitsmanagement, productontwikkeling en procestechnologie in de levensmiddelenindustrie.

Daarnaast werken we samen met Etiketteren.nl. Voor de juiste declaratie op etiketten brengen we de aanwezige voedingsstoffen van uw producten in kaart en bepalen de voedingswaarde. Deze worden, samen met de samenstelling van het product, vermeld op het etiket van de verpakking.

Aan de hand van onze verkregen voedingswaarde en samenstelling kunt u uw producten duidelijk en volledig etiketteren conform de wettelijke voorschriften zoals deze staan in verordening (EU) Nr. 1169/2011. Het vermelden van gezondheidsclaims en allergenen is aan regels gebonden, volgens respectievelijk Verordening (EG) nr. 1924/2006 en 1169/2011. De experts van Etiketteren.nl adviseren u bij al uw vragen over voedingswaarde en etikettering.

Netwerk

Wij hebben goede relaties met overheidsinstellingen en onderzoeksinstituten in Nederland en België, voorbeelden hiervan zijn TNO en Wageningen Universiteit en Research. Ook zijn er contacten met brancheorganisaties, het Voedingscentrum en de NVWA. Door ons uitgebreide netwerk beschikken wij over directe toegang tot een schat aan ervaring en inzicht.